Chłodnik pomidorowy


Autor: ziutka | Kategorie: zupy 
Tagi: przepis   czosnek   zupa   chłodnik   pomidory   grzanki   papryka  
15 czerwca 2008, 19:11



Skałdniki:

* 4 duże pomidory

* 1 litr bulionu (może być z kostki)

* pieprz

* strąk papryki

* sok z cytryny

* 3 ząbki czosnku

* sól

* 4 łyżki oliwy z oliwek

 

Przygotowanie:

1. Pomidory i pokrojoną paprykę podlać małą ilością wody, podgrzewać. Kiedy się rozpadną, przetrzeć.

2. Rozprowadzić bulionem, przyprawić.

3. Czosnek rozetrzeć z solą, dodać do zupy razem z oliwą.

4. Podawać z grzankami z ciemnego pieczywa posmarowanego twarożkiem.

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz