Zupa rybna


Autor: ziutka | Kategorie: zupy 
Tagi: przepis   dorsz   zupa   ryby   zupa rybna  
14 czerwca 2008, 22:54

zupa rybna

Składniki:

* mała włoszczyzna

* 75 dag filetów z dorsza

* 3 ząbki czosnku

* 1 łyżka koncentratu pomidorowego

* 0,5 szklanki mleka

* kiliszek biłego wina

* bazylia

* 2 łyżki mąki

* sól

 

Przygotowanie:

1. Ryby, warzywa i czosnek zalać  1,5 litra gorącej, osolonej wody. Gotować 15 minut.

2. Wyjąć ryby. Wywar gotować 20 minut. Przecedzić. Dodać koncentrat i mąkę z mlekiem, winem i przyprawami.

3. Zagotować, włożyć ryby, posypać zieleniną.

tomasz_albecki
15 czerwca 2008
smacznie

Dodaj komentarz