Kokosowe krewetki


Autor: ziutka | Kategorie: owoce morza 
Tagi: przepis   kokos   krewetki   owoce morza  
14 czerwca 2008, 12:50

kokosowe krewetki

 

Składniki:

* 1 kostka - rosół z kury z pietruszką i lubczykiem

* 1 puszka mleczka kokosowego

* 40 dkg dużych krewetek

* 10 dkg pieczarek

* 1 pomidor

* seler naciowy

* 1/4 cytryny

* 3 ząbki czosnku

* łyżka oleju

* łyżeczka tabasco

* szczypta curry oraz imbiru

* świeżo mielony pieprz

 

Przygotowanie:

1. Rozgrzej olej na patelni, wrzuć posiekany czosnek i pokrojone krewetki, dodaj pieczarki pokrojone w plasterki i selera naciowego. Dusić około 5 minut.

2. Dodaj pomidora pokrojonego w kostkę (bez skórki), kostkę bulionową, mleczko kokosowe i duś kilka minut.

3. Dopraw tabasco, pieprzem, curry, imbirem i cytryną.

4. Można podawać z ugotowanym ryżem.

 

14 czerwca 2008
już dodałam foto. Proszę o ciut więcej cierpliwości - nie mam jeszcze wprawy w szybkim uzupełnianiu bloga.
smacznego!!!!!!
kopanek76
14 czerwca 2008
chcemy zdjęć !!! :)
kopanek76
14 czerwca 2008
pycha a gdzie zdjęcie ?

Dodaj komentarz