Kokosowe krewetki
| Kategorie: owoce morza
Tagi: przepis kokos krewetki owoce morza
14 czerwca 2008, 12:50
Składniki:
* 1 kostka - rosół z kury z pietruszką i lubczykiem
* 1 puszka mleczka kokosowego
* 40 dkg dużych krewetek
* 10 dkg pieczarek
* 1 pomidor
* seler naciowy
* 1/4 cytryny
* 3 ząbki czosnku
* łyżka oleju
* łyżeczka tabasco
* szczypta curry oraz imbiru
* świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
1. Rozgrzej olej na patelni, wrzuć posiekany czosnek i pokrojone krewetki, dodaj pieczarki pokrojone w plasterki i selera naciowego. Dusić około 5 minut.
2. Dodaj pomidora pokrojonego w kostkę (bez skórki), kostkę bulionową, mleczko kokosowe i duś kilka minut.
3. Dopraw tabasco, pieprzem, curry, imbirem i cytryną.
4. Można podawać z ugotowanym ryżem.
smacznego!!!!!!
Dodaj komentarz