Pieczeń śródziemnomorska (faszerowana...


Autor: ziutka | Kategorie: dania mięsne 
Tagi: przepis   ser   mięso   farsz   wieprzowina   wołowina   pieczarki  
14 czerwca 2008, 02:12

Czas pzygotowania: 1,5 godziny

 

Składniki:

* 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego

* 1 cebula

* 100 g pieczarek

* 2 łyżki masła

* 1/2 czerwonej papryki

* 1 łyżka koncentratu pomidorowego

* 2 jajka

* 1 bułka

* 130 g sera feta

* 20 oliwek bez pestek

* 2-3 łyżki oleju

* 1 łyżeczka soli

* przyprawy: czosnek granulowany, tymianek

 

Przygotowanie:

1. Pieczarki pokroić w kostkę i udusić na maśle. Cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę. Bułkę zalać wodą i namoczyć.

2. Do mięsa dodać jajka, odciśniętą bułkę, koncentrat pomidorowy, fetę, pieczarki, oliwki, warzywa i przyprawy i bardzo dokładnie wymieszać.

3. Powstałą masę przełożyć do wysmarowanej olejem podłużnej formy i piec około 1 godz. w temperaturze 200 st. C.

kopanek76
14 czerwca 2008
smacznego
14 czerwca 2008
chciałbym zoabczyć to na zdjęciu

Dodaj komentarz