Pieczeń śródziemnomorska (faszerowana...
| Kategorie: dania mięsne
Tagi: przepis ser mięso farsz wieprzowina wołowina pieczarki
14 czerwca 2008, 02:12
Czas pzygotowania: 1,5 godziny
Składniki:
* 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
* 1 cebula
* 100 g pieczarek
* 2 łyżki masła
* 1/2 czerwonej papryki
* 1 łyżka koncentratu pomidorowego
* 2 jajka
* 1 bułka
* 130 g sera feta
* 20 oliwek bez pestek
* 2-3 łyżki oleju
* 1 łyżeczka soli
* przyprawy: czosnek granulowany, tymianek
Przygotowanie:
1. Pieczarki pokroić w kostkę i udusić na maśle. Cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę. Bułkę zalać wodą i namoczyć.
2. Do mięsa dodać jajka, odciśniętą bułkę, koncentrat pomidorowy, fetę, pieczarki, oliwki, warzywa i przyprawy i bardzo dokładnie wymieszać.
3. Powstałą masę przełożyć do wysmarowanej olejem podłużnej formy i piec około 1 godz. w temperaturze 200 st. C.
Dodaj komentarz