Pieczona golonka


Autor: ziutka | Kategorie: dania mięsne 
Tagi: przepis   piwo   golonka   pieczeń  
15 czerwca 2008, 19:30

 

Składniki:

* 1 golonka

* szklanka piwa

* sól

* pieprz

* liść laurowy

* tłuszcz do formy

 

Przygotowanie:

1. Golonkę opalić, oskrobać, opłukać, zalać wrzątkiem, włożyć liść laurowy, gotować 15 minut.

2. Wyjąć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Ułożyć na blasze. Piec 10 minut w temperaturze 200 st. C.

3. Zmniejszyć temperaturę do 180 st. C. Piec jeszcze godzinę, obracając i polewając piwem.

4. Przekroić na pół. Podawac z kiszona kapustą.

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz