Polędwiczki z boczkiem


Autor: ziutka | Kategorie: dania mięsne 
Tagi: przepis   polędwiczka   boczek   wędzony  
15 czerwca 2008, 19:25



Składniki:

* 2 poledwiczki wieprzowe

* 20 dag wedzonego boczku, pokrojonego na cienkie, długie plastry

* sól

* grubo zmielony pieprz

* olej

 

Przygotowanie:

1. Polędwiczki umyć, osuszyć, pokroić na plastry grubości około 3 cm. Lekko rozbić dłonią.

2. Każdy plaster owinąć plasterkiem boczku, osuszyć, posypać pieprzem i solą, spiąć wykałaczką albo szpadką do szaszłyków.

3. Ułozyć na natłuszczonej blasze. Piec w temperaturze 190 st. C.

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz