Kategoria

Dania jarskie


Knedle serowe z koperkiem
Autor: ziutka | Kategorie: dania jarskie 
Tagi: przepis   jarskie   knedle   koper   ser   twaróg  
14 czerwca 2008, 01:57

knedle

 

Ilość porcji: 4

 

Składniki:

* 80 dag tłustego sera twarogowego

* 10 dag kaszy mannej

* 4 jajka

* szczypta soli

* szczypta białego pieprzu

* 2 łyżky koperku (świeży lub suszony)

* 3 łyżki masła (do polania)

 

Przygotowanie:

1. Ser zmielić lub zmiksować wraz z kaszą manną, jajkami, solą, pieprzem i koperkiem.

2. Z otrzymanej masy formować knedle, gotować je w posolonej wodzie, wyjmować łyżką cedzakową po wypłynięciu na powierzchnię.

3. Podawać polane stopionym masłem wymieszanym z koperkiem.