Kategoria

Dania jarskie


Knedle serowe z koperkiem


Autor: ziutka | Kategorie: dania jarskie 
Tagi: przepis   jarskie   knedle   koper   ser   twaróg  
14 czerwca 2008, 01:57

knedle

 

Ilość porcji: 4

 

Składniki:

* 80 dag tłustego sera twarogowego

* 10 dag kaszy mannej

* 4 jajka

* szczypta soli

* szczypta białego pieprzu

* 2 łyżky koperku (świeży lub suszony)

* 3 łyżki masła (do polania)

 

Przygotowanie:

1. Ser zmielić lub zmiksować wraz z kaszą manną, jajkami, solą, pieprzem i koperkiem.

2. Z otrzymanej masy formować knedle, gotować je w posolonej wodzie, wyjmować łyżką cedzakową po wypłynięciu na powierzchnię.

3. Podawać polane stopionym masłem wymieszanym z koperkiem.

Drogi użytkowniku!

W trosce o komfort korzystania z naszego serwisu chcemy dostarczać Ci coraz lepsze usługi. By móc to robić prosimy, abyś wyraził zgodę na dopasowanie treści marketingowych do Twoich zachowań w serwisie. Zgoda ta pozwoli nam częściowo finansować rozwój świadczonych usług.

Pamiętaj, że dbamy o Twoją prywatność. Nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień bez Twojej zgody. Zadbamy również o bezpieczeństwo Twoich danych. Wyrażoną zgodę możesz cofnąć w każdej chwili.

 Tak, zgadzam się na nadanie mi "cookie" i korzystanie z danych przez Administratora Serwisu i jego partnerów w celu dopasowania treści do moich potrzeb. Przeczytałem(am) Politykę prywatności. Rozumiem ją i akceptuję.

 Tak, zgadzam się na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora Serwisu i jego partnerów w celu personalizowania wyświetlanych mi reklam i dostosowania do mnie prezentowanych treści marketingowych. Przeczytałem(am) Politykę prywatności. Rozumiem ją i akceptuję.

Wyrażenie powyższych zgód jest dobrowolne i możesz je w dowolnym momencie wycofać poprzez opcję: "Twoje zgody", dostępnej w prawym, dolnym rogu strony lub poprzez usunięcie "cookies" w swojej przeglądarce dla powyżej strony, z tym, że wycofanie zgody nie będzie miało wpływu na zgodność z prawem przetwarzania na podstawie zgody, przed jej wycofaniem.